torstai 11. kesäkuuta 2015

Joki juoksee niinkuin aina ennenkin..

(https://www.youtube.com/watch?v=z5D4yKZRSu4 Tästä linkistä löytyy tuo kaunis Pentti Rasinkankaan lohduttava laulu! )


Ilo ja suru
suru ja ilo
Ilo ja suru
suru ja ilo
 
Ovat kuin neljä vuoden aikaa
vaihtelevat vuorotellen

Ilo ja suru
suru ja ilo


Pian on taas Juhannus ja poikani muistot sekoittuvat iloon uudesta. Pieni ilopillerini, ensimmäinen lapsenlapseni, kasvaa päivä päivältä ja tuo suurta iloa lapsen herkällä uteliaisuudella elämää kohtaan. Olisipa setänsä näkemässä tuon riemun. Minua kantaa muisto siitä, kuinka hellästi hän hoivasi pikkusiskoaan.

Syksyn synkimpään aikaan lähti isäni. Niin olisin nähnyt hänen vanhenevan äitini rinnalla ja saavan nauttia lapsistaan ja lasten lapsistaan. Herkin mielin muistelen vain yhteisiä talvisia heinänhakumatkoja, hevosen vetäessä rekeä lumisessa maisemassa, joista sain pikkutyttönä nauttia.

Talven taittuessa jätti veljeni jäähyväiset, ne lopulliset ja lohduttomat. Häntä  olisi tarvittu vielä. Niin monta kertaa on ollut ikävä hänen herkkää viisauttaan.

Tänä keväänä kuoli äitini. Elämän normaali kiertokulku voitti sitkeän sydämen. Meitä jäi niin monta lasta, lasten lasta ja lasten lasten lasta häntä kaipaamaan. Kaipauksen määrä on rajaton. Tällä viikolla pesin äidin jäämistöä, peittoja ja lakanoita, jotka nuorimpani saa mukaansa uuteen kotiinsa. Mummon verhot ikkunassa voi tyttäreni kokea olevansa osa sukupolvien ketjua ja meidän suurta sukua. 


Ilo ja suru
suru ja ilo

Ne kuuluvat elämään
Joki juoksee niinkuin aina ennenkin..


6 kommenttia:

 1. On sinua koeteltu ja paljon olet menettänyt. Jaksamista ja voimia sinulle ♥
  On kyllä hienoa olla osa sukupolvien ketjua. Minäkin sain nimittäin aikoinaan edesmenneen mammani läpikuultavat, valkoiset kukkaverhot ja ne koristivat ensiasuntoni ikkunaa. Enää minulla on vain toinen verhoista jäljellä, mutta haluan sen edelleen olevan esillä nykyisessä kodissanikin, joten se toimittaa parhaillaan pöytäliinan virkaa.
  Lämpöisiä ajatuksia ja ilon läikähdyksiä luoksesi ihanainen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Kaiken haikeuden keskellä voimavarana toimii ilo ja herkkyys nähdä se kauneus, mikä on tallella ja meille annettu! <3
   Iloa ja lämpöä toivon myös Sinun viikonloppuusi!

   Poista
 2. Niinhän se on tässä elämässä, ilo ja suru käsikkäin. Hiljaiseksi, läikkymään saava on tekstisi. Onneksi sinua kantavat myös kauniit muistot, ovat niin arvokkaita. Olet kokenut raskaimmat menetykset. Toivon kerallesi voimia ja valoa, jaksamista iloita surusta huolimatta ja nauttia kesän kauneudesta ja sen tuomasta lempeästä lohdusta. Lämpöisimmät halaukset, kuljet ajatuksissani♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah! <3
   Tuota lempeää lohtua tarvitaan antamaan voimaa kulkea arjen läpi
   Onneksi sitä on tarjolla, niin läheisissä ihmisissä kuin luonnossakin ja myös teissä blogiystävissä!
   Hellyyttä ja lempeyttä myös viikonloppuusi!

   Poista
 3. Sinä olet kyllä joutunut luopumaan monista rakkaista ihmisistä. Sellaista elämä on, ei ollenkaan reilua, mutta onneksi siihen sentään mahtuu yleensä surun rinnalle myös iloa. Ihanaa kesää sinulle, tuoreelle mummille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on luopumista. Onneksi elämään kuuluu myös ilo!
   Kiitos! Samoin valoa ja iloa sekä kaivan kaivattua lämpöä myös sinun kesääsi!

   Poista