maanantai 7. huhtikuuta 2014

Kevät herkistää mielen ja vähän mummo uutisiakin!

Kevät on kaikessa kauneudessaan vahva uudesti syntymisen symboli. Olen pohtinut viime päivinä, että miksi juuri maaliskuu ja kevään alku saa mieleni niin herkäksi. Vaikka nyt on rankka talvi monine vaikeine tapahtumineen takana, olen tehnyt tämän havainnon aiempinakin vuosina. Ehkäpä minäkin uudistun ja kasvan kevään myötä.

Toistaiseksi viimeiset hautajaiset ovat takana, muistutus elämän hauraudesta. Tyhjiön sydämessä täyttää suru ja muistot rakkaasta. Niin herkät pojat jäivät kaipaamaan äitiänsä, olisin halunnut halata ja rutistaa surun pois. Surulla on aikansa ja polkunsa.

Paluumatkalla poikkesin poikani ja miniäni luona kahvilla.  Sain jo vuoden alussa tietää, että minusta tulee mummo, mutta nyt koen, että on korkea aika julkistaa (poika antoi luvan), että minusta tulee Mummo! Onhan tämä uudestisyntymisen aikaa! Näin monta (ultra-)kuvaa tulevasta lapsen lapsestani. Uusi ja hauras, pieni ihminen tekee tuloaan. On myös ilon aika!

Itse neljä lasta saaneena ja heidän kasvuaan seuranneena ja yhden heistä menettäneenä, monenlaiset tunteet ovat tulleet pintaan. Unissani olen hoivannut vauvaa, etsinyt vaatteita pojalleni ja pelastunut autokolarista. Onneksi mieli työstää ajatuksia ja tunteita monella tapaa ja antaa myös minulle aikaa valmistautua mummouteen ja iloita tulevasta!

Nyt katson jälleen harmasta taivasta kattoni yllä. En anna sen synkistää mieltäni, vaan katson harmauden läpi ja tiedän, että valo kajastaa uuden aamun myötä, uuden kevään myötä.

4 kommenttia:

 1. Hirmuisen paljon onnea tulevalla Mummolle! Ja tietysti äidille ja isällekin. Sukupolvien ketju on ihmeellinen asia. En osaa vielä ollenkaan ajatella, miten höppänäksi varmaan itse menen, kun joskus ehkä toivon mukaan saan mummoilla.

  VastaaPoista
 2. Kiitos tosi paljon! Tulevat vanhemmat ovat innoissaan ja onnensa kukkuloilla.
  Olen mennyt höppänäksi jo tästä keväästä ja siis vielä on luvassa lisää höppänyyttä. Höppänänä on ihana olla, eikö!

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihana uutinen! Lämmin onnentoivotukseni sinulle sekä tuleville vanhemmille! Olen itsekin aivan taatusti totaalinen höppänä, kun toivon mukaan joskus mummoksi tulen ;) Vaikeuksien kautta valoon ja uuteen kevääseen, kauniisti ja herkästi kirjoitit tärkeistä, elämän suurimmista asioista ja tunteista ♥ Valoa ja iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Ansku!
  Meitä on siunattu aurinkoisella keväällä ja kummasti valo keventää mieltä ja antaa energiaa!
  Taas pääsee ulkoilemaan kunnolla ja jos vielä saisi nämä pari talven aikana kertynyttä extra kiloa pois. Toki tänään menemme miesystävän kanssa leffaan ja "säkillinen" leffakarkkia odottaa herkuttelijoita ;D
  Energistä viikonloppua sinullekin! :)

  VastaaPoista