torstai 27. marraskuuta 2014

Valo ja varjoLeikin kuvan käsittelyohjelmalla ja sain hieman valoa harmaan keskelle. Näitä kuvia katsellessani tuli mieleen, että useimmat asiat ovat näkökulmasta kiinni, kyky nähdä valoa harmauden keskellä. Näinä harmaina viikkoina on tosiaankin saanut etsiä itsestään kykyä löytää valo ja ilo harmauden keskellä tai kuten siskoni sanoi: nähdä harmaan eri sävyt, sekin vaatii näkökykyä.

Toki on asioita ja tapahtumia, joiden keskellä on melkein mahdotonta nähdä edes harmaan eri sävyt. Itse jouduin tällaiseen tilanteeseen kaiken ilon keskellä ja kumpuavasta ilosta huolimatta, tuntui, että osa sydämestäni murskaantuu. Silloin tarvitaan kanssaihminen näyttämään se valo tai edes ne harmaan eri sävyt. Tilanne vaikuttaa korjaantuvan viikko viikolta ja toivo kajastaa vaalean harmaana taivaan rannassa.

Myös uusi suru on eräällä läheisistäni, joka kasvaa vain kasvamistaan, kunnes musta valtaa maiseman. Pieni toivon kipinä on, että mustaa ei tule, mutta aivan liian pieni. Minun on oltava se kanssaihminen, joka pystyy näyttämään ne harmaan eri sävyt, kuljettava tällä kertaa läpi pimeän valoa kohti. Toivon ja rukoilen, että oma kokemus pimeän läpi kulkemisesta antaisi minulle viisautta! Viisautta olla läsnä oikealla tavalla, viisautta ammentaa voimaa oikeista lähteistä.
Skeptikkona uskalla toivoa monta monta rukousta, hiljaa olen huokaissut ja toivonut, että se pieni toivon kipinä antaisi ihmeen, jota en itse aikanaan saanut!

Maaria Leinosen viisain sanoin toivon voimaa jokaiselle tarvitsevalle:

Tuuli leikkii niityllä
keinuttaa ruohoja
Valot ja varjot kisailevat
vaihtavat taukoamatta paikkaa
tuulen läikyttäessä:
vuoroin varjot voitolla
vuoroin valo
Kuin näissä päivissäni
kuin tässä mielessä
          levottomassa
josta juuri nyt
en saa otetta


9 kommenttia:

 1. Voi miten viisaita ajatuksia ja Leinosen elämänmakuiset runosanat. Uskon, että sinulla on paljon syvältä ammennettavaa läheisesi tukena ja harmaiden sävyttäjänä valoa kohden. Pidäthän myös itsestäsi hyvää huolta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3
   Elämä vaatii niin paljon viisautta, joskus sitä tuntee itsensä niin pieneksi ja voimattomaksi. Kiitos, kyllä yritän hoitaa itseäni ja antaa aikaa myös itselleni. Olen vihdoin oppinut sen, että terve itsekkyys antaa voimaa, kun taasen epäterve itsekkyys syö sekä itseään että läheisiä. Tänä viikonloppuna hemmottelen itseäni ja läheisiäni, hyvällä ruoalla ja seuralla.
   Valoa sinun viikonloppuusi, levon, hemmottelun ym. merkeissä!

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Valojen ja varjojen valokuvasi on todella kaunis. Katsomalla rauhassa tuollaista kuvaa tai menemällä luontoon voi saada itselleen voimaa. Luonto hoitaa omalla hiljaisella lähes huomaamattomalla tavallaan. Tänään löysin kiitollisuuden ilon siitä, että aurinko pilkisti pienen hetken kuusen oksien läpi.

  Kiitos pysäyttävästä kuvahetkestä <3 ja valoisia hetkiä sinulle ja läheisillesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Itseni sai tuo ihmeellinen pallukka liikkeelle lauantaina. Luonto on aina antanut myös minulle voimaa, ihan lapsesta saakka. Jo pienenä maalaistalon tyttönä viihdyin metsässä. Koivusta on tullut minun lohdun ja voiman lähde ja symboli.
   Ole hyvä ja lämpöistä joulun odotusta Sinulle!

   Poista
 4. Tämä syksy on ollut erityisen vaikeaa ja raskasta aikaa todella monille niin täällä blogimaailmassa, kuin myös muutamalle omalle läheiselleni ja ystävällenikin. Välillä on jo itselläänkin ollut vaikeaa löytää niitä harmaan eri sävyjä, mutta yhdessä toinen toistamme tukien, on helpompi kulkea kohti valoa.
  Olen täysin varma siitä, että sinulla jos kellä, on viisautta ja voimaa olla läheisesi tukena, kunhan tosiaan muistat myös pitää itsestäsi riittävän hyvää huolta.
  Toivon kipinöitä kulkuasi keventämään ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3
   Eilen sain olla Ilonan lapsenvahtina vanhempien ollessa elokuvissa. Kyllä se pienen ihmisen ihmetys ja hymy vain kummasti tuo lämpöä sydämeen. Miniäkin totesi tyytyväisenä, että on se hyvä, kun muutit takaisin viereen. Nyt ajattelen samoin! Jokaisen vuoden alussa sitä toivoo, että juuri se vuosi olisi parempi kuin edellinen. Nyt, kun katson tätä vuotta taaksepäin, monella asialla on ollut tarkoituksensa.
   Tänään saan omat lapseni päivälliselle, poikaystävineen ja perheineen! Voimme viettää omaa kiitospäiväämme yhdessä! Sydän on kuitenkin kiitosta täynnä hyvistä asioista!
   Sinulle myös paljon valon säteitä ja lämpöistä joulun aikaa sinne aherruksen keskelle!

   Poista
 5. Viisaita sanoja. Minä uskon, että sinä olet juuri sellainen ymmärtävä ja tukeva kanssakulkija, jota surun ja vastoinkäymisten keskellä voi tarvita. Ja koska rinnallakin kulkeminen on raskasta, toivotan sinulle jaksamista ja hyvää joulun odotusta.

  VastaaPoista
 6. Kiitos!
  Samoin sinulle lämpöistä joulun odotusta!
  Laitetaan kynttilät palamaan pimeyden keskelle!

  VastaaPoista