maanantai 13. maaliskuuta 2017

Nautittu Tohlopin antimista!

Tohlopin järvi ja luonto ympärillä tarjoavat monipuoliset liikunta- ja harrastusmahdollisuudet. Olen kiertänyt Tohlopin järven monet kerrat kävellen, käynyt suoalueella marjastamassa ja käynyt parissa avajaistapahtumassakin. Myös sauna lämpiää avantouijille. Tänä talvena innostuin uudesta harrastuksesta, luistelusta järven jäällä. Alkuun se oli aika jännittävää, kun viimeisestä luistelukerrasta jäähallissa oli yli kymmenen vuotta enkä lapsuuden jälkeen ole jäällä luistellut. Omistan vain naisten kaunoluistimet, mutta hyvin ajetulla jääradalla niilläkin pääsi alun kankeuden jälkeen hyvin eteenpäin. Koska jää elää säiden mukana, niin joka kerta ensimmäinen kierros meni rataan tutustuessa ja toisella uskalsi jo vähän päästellä.

Tohlopin luistelurataa pitää yksityinen yllä ja tämä mies mönkijäauransa kanssa on ajanut radan melkein päivittäin sääolosuhteet huomioiden. Ilmeisesti kausi alkaa olla ohi, vaikka vielä lauantaina näkyi mönkijä jäällä. Osallistuin lapsenlapseni kanssa Tohlopin luisteluradan avajaisiin ja sain lahjoittaa itsekin bensarahaa. Ymmärsin, että radan ylläpitäjä oli alun perin alkanut aurata rataa perheelleen ja tyttärelleen ja tottahan toki muutkin olivat huomanneet hienon radan.

Sen verran innostuin luistelusta, että tarkoituksena on hankkia kunnon retkiluistimet. Huomasin, että ihmisillä on monoon kiinnitettäviä teriä ja kun minulla on valmiina jo uudehkot monot, niin sellaiset päätin hankkia. Täytyy myös hankkia polvisuojat ym. suojavarusteita. Itse luistelin sen verran varovasti, että muut menivät vauhdilla ohi. Useimman viikon ehdin kuitenkin nauttia tästä upeasta harrastuksesta. Vaatii keskittymistä, mikä tarkoittaa sitä, että tämä on myös pääkopalle erittäin terveellinen harrastus. Radalle jää murheet ja huolet ja mieli lepää!