keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Onnen ja harmonian Uutta Vuotta 2016!


Näin tässä muutama yö sitten erikoisen unen ja se on mietityttänyt minua viime päivät. Näin unessani laatikollisen mätiä kaalinpäitä. Vähitellen kiinnitin huomioita kirkkaan vihreisiin pienikokoisiin kaalinpäihin. Unessa tunsin sellaista hämmentyneen iloista yllättyneisyyttä näistä vihreistä kaalinpäistä. Yhtä-äkkiä näistä kaalinpäistä heräsi henkiin jo legendaksi muuttuneita julkkiksia.

Monta päivää pohdin uneni selitystä ja varsinkin sitä, että mitä noilla julkkiksilla oli tekemistä tuon unen kanssa. Tällaiseen tulkintaan päädyin tänä aamuna tuota unta taas kerran miettiessäni: Elämässäni on *mätiä* asioita eli vaikeita/isoja huolia, mutta elämässäni on myös paljon kirkkaita tuoreita kaalinpäitä eli paljon hyviä asioita, jotka ovat erittäin tärkeitä! Myös tulevaisuudessa, sillä nuo kaalinpäät olivat nuoria ja juuri nousseet noiden mätien joukkoon. Oma tulkinta unesta ja uni itsessään vaikuttavat hyvinkin loogisilta.  Aina on toivoa ja iloa ja valoa, joskus vain niiden siemenet eivät näy surun ja huolien alta. "Julkkikset" kai korostivat sitä seikkaa, että nuo asiat ovat tärkeitä ja nousevat esiin tärkeämmiksi kuin huoleni tai nousevat huolieni yläpuolelle, suuremmilksi kuin suruni! Uskallan siis jälleen kerran toivoa parempaa uutta vuotta ja jopa onnen hetkiä arjen keskelle!

Ilon ja Toivon Vuotta 2016!

keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Jouluiloa ja rauhaa!



Pienen hetken saimme nauttia lumesta ja valosta, ja sateiden myötä taas tuli pimeys. Omassa elämässä tämä valon ja varjon teema ikäänkuin jatkuu. Onneksi olemme menossa valoa kohti.

En omista tällä hetkellä omaa tietokonetta, ja muutenkin arki on täynnään kaikkea, joten en ole päässyt enkä ehtinyt tänne postata. Nyt halusin tyttären läppärillä tänne Joulutervehdyksen postata.



Vuosi on ollut monimuotoinen. On ollut hautajaisia, häitä, uusi elämä ja ristiäiset itsenäisyyspäivänä.
Elämä on täynnään haikeutta ja iloa. Keväällä kuoli äitini ja hän elää muistoissani joka päivä hoitaessani ikäihmisiä kotihoidossa. Siellä vietän jouluni, hoivaten muiden isiä ja äitejä, kun omani ovat poissa. Kotihoidon parissa syntyi myös tämä teksti.



Kesällä muutin jälleen kerran kotia, tällä kertaa nuorimman muuttaessa omilleen. Asun kauniilla paikalla, jonka upeissa maisemissa saan ulkoilla. Joten myös omassa elämässä on uusi vaihe menossa. Leikillisesti kutsun tätä vaihetta sinkkumummoudeksi. 


Jospa saisin hankittua sen läppärin, voisin joskus postata tänne näitä meidän vaihtuvien vuodenaikojen näkymiä.



Elokuussa saimme juhlia ilolla, kun kaksi nuorta päätti lähteä kulkemaan yhteistä polkua. Lapsenlapseni katse on vielä kiinnittynyt lähelle, siinä missä elämä tapahtuu, tässä ja nyt. Joskus on hyvä hiljentyä vain tähän hetkeen.



Lokakuussa sai nuorin tyttäreni syntymäpäivälahjakseen oman tyttären. Minä nautin tuplamummoudesta.


Yökyläilijä hoivasi hellästi serkkuaan.


 Elämässä on sateenkaaren värit. 




Lapsen tapa suhtautua elämään on puhutteleva. Tämän kuvan myötä toivon jouluiloa ja rauhaa!
Uusin mielin eteenpäin, toivoen myös uudistavaa tulevaa vuotta 2016!

Näkemisiin!